– Å flytte til Larvik har vært trygt og godt

– Å flytte til Larvik har vært trygt og godt

Joanna følte seg hjemme med en gang hun flyttet til Larvik.

Etter å ha vært helsefagarbeider i noen år, var videreutdanning et naturlig neste steg for Joanna Brastein. For henne dreide det seg både om faglig og personlig utvikling.

– Jeg har alltid hatt en glede av å jobbe tett med mennesker i ulike livsfaser. Men jeg ønsket også en mer utfordrende arbeidshverdag. Derfor ville jeg bli sykepleier, forklarer hun. 

Bachelor i sykepleie ble fullført i 2021 før hun flyttet fra Trondheim til Larvik – hjembyen til Joannas mann.

– Jeg følte meg hjemme med en gang. Ikke bare på grunn av nærhet til familie, men også hyggelige naboer som kom med kaker for å ønske oss velkommen til nabolaget, forteller hun.

Trygt og inkluderende

På arbeidsplassen, Larvik Helsehus, ble Joanna også godt tatt imot.

– Det er trygt å jobbe på et lite sted. Alle er så støttende, og miljøet er veldig inkluderende. Sammenlignet med en stor by, er det trygt og godt å jobbe i Larvik. Man forsvinner liksom ikke i mengden, forteller hun og fortsetter.

– Det er mindre press. Man kan rett og slett bare være seg selv.

Kort vei til det meste

– Det beste med Larvik er de korte avstandene - ikke bare til natur - men til flyplass, ferjer, nabobyer og hovedstaden, sier Johanna.

For en som liker å gå på tur, er Larvik helt perfekt.

– Et av mine favorittsteder i Larvik er Mølen hvor kyststien starter. Et annet sted er Salsås som har den beste utsikten over Larviksfjorden, Svenner, Rakke og Jomfruland, forteller hun.

–Også er det verdt å nevne at Larvik har mye fint vær.

Og det stemmer faktisk. Stavern rett utenfor Larvik by er det stedet i Norge med flest soldager - nærmere bestemt 200 dager i året.

LK Profil 22 124
FLEST SOLDAGER I LANDET: Her fra bystranda ved Farris bad