Gro og Anjas valg

Gro og Anjas valg

På bryggekanten i Larvik har Gro og Anja Hammerseng-Edin funnet sin drømmebolig. Beliggenheten, været, menneskene og mulighetene er noe av forklaringen. Dette blir deres hjem.

Sola er tidlig oppe og kaster lange skygger over Saltbrygga på Østre Halsen i Larvik. På vestsiden av den moderne, nyoppførte boligrekken står Gro og Anja. Her har de bestemt seg for å bo.

– Som håndballspillere har vi flyttet mye rundt, og det var jo også et klubbskifte som i sin tid tok oss til Larvik. Det var først nå på slutten av karrieren at vi måtte begynne å tenke. Hvor skal vi egentlig bo? Her på Saltbrygga falt brikkene på plass.

Sentral beliggenhet

Gro fra Gjøvik, Anja fra Porsgrunn. To av landets beste håndballspillere i sin generasjon. Sammen skulle de bli Norges mest omtalte håndballpar og etterhvert familie. 

– Vi har mange grunner for å bli her, sier Gro, og starter argumentasjonen med den fordelaktige beliggenheten.

– Larvik er et supert utgangspunkt. Sentralt på Østlandet, kort vei til Oslo og flyplass, og bra for familiene våre som enkelt kan besøke oss fra hver sin kant, og det samme for oss den andre veien. På den måten får Mio og Leo god kontakt med besteforeldrene på begge sider.

– Samtidig har vi blitt glade i både menneskene og byen etter åra med Larvik Håndballklubb. Jeg skal også innrømme at jeg setter pris klimaet. Været betyr mye, smiler Gro.

" Larvik er et supert utgangspunkt. Sentralt på Østlandet, kort vei til Oslo og flyplass, og bra for familiene våre som enkelt kan besøke oss fra hver sin kant "

Positive mennesker

Det nye livet etter håndballen har for lengst satt seg for familien Hammerseng-Edin.

– Vi har møtt så mange fine mennesker her i Larvik, og har i tillegg et stort nettverk gjennom håndballen, sier Anja.

– Nettverket er viktig for oss når vi skulle over i en ny fase etter håndballen. Larvik er ikke for stor og ikke for liten. Byen er også i stor utvikling. Vi har sett store endringer her på få år. 

Img 2687
– Vi har mange grunner for å bli her, sier Gro og Anja. Sammen har de funnet seg godt til rette i de moderne boligene på Saltbrygga. Foto: Saltbrygga.no

Larvik i endring


At Larvik HK har skiftet hjemmearena fra Bergslihallen til Jotron Arena, er et bilde på byens forvandling. I Hammerdalen har en helt ny bydel vokst fram. Indre havn har fått restauranter og kulturhus. Attraktive jobber og studietilbud trekker nå mennesker fra hele Skandinavia. Og flere nye boliger reiser seg i vannkanten.

Vi går inn i boligen på Saltbrygga, opp trappa til 2. etasje. Gro henter nykvernet kaffe fra kaffemaskinen. Ut av de store vinduene er det utsikt til sommerparadiset Stavern, hvor Gro og Anja giftet seg i august 2013.

– Det var ikke gitt at vi skulle bli i Larvik, innrømmer Gro.

– Som mange andre sto vi ved et kritisk skille da vi skulle få barn. Vi hadde hus på Gjøvik, jeg har familie der, og Anja trivdes på Hamar. Så vi vurderte det sterkt. Gjøvik hadde et spennende lag på gang, og kom med et bra tilbud til oss. Også Storhamar var aktuelt.

Gro og Anja takket likevel nei. De var ikke ferdige med Larvik. Nå har de i stedet signert en åpen langtidskontrakt, utenfor håndballbanen, og har ingen planer om å flytte.

– Planen er å bli, sier de begge.

– Etter et langt liv med håndballen er vi gode på raske omstillinger. Larvik er ikke nødvendigvis et valg for livet. Men Larvik er perfekt i den fasen vi er i nå. Barna går på skolen her, og Larvik vil være byen de vokser opp i.

Beliggenhet
Saltbrygga med beliggenhet på en av Larviks flotteste sjøtomter