Matanmelder «rømte» til Larvik: − Har fått flere tilbakemeldinger om at folk gjør som meg

Matanmelder «rømte» til Larvik: − Har fått flere tilbakemeldinger om at folk gjør som meg 

Han vekket oppsikt i nabobyen med utspillet om at han må reise til Larvik eller Oslo for å oppleve kulinariske høydepunkt. Denne uka var matanmelder og Sandefjord-patriot Thomas Tideman Holst på nok et restaurantbesøk i Vestfolds nye mathovedstad. 

− For en sandefjording er Larvik en bitteliten by sør for Sandefjord, sier Thomas Tideman Holst ertende - men vel vitende om utviklingen der lillebror plutselig har vokst seg større enn sin historiske storebror.  

Det var nettopp det han påpekte i sitt hjertesukk i lokalavisa Sandefjords Blad nylig, med innrømmelsen om at han nå dro til Larvik for de virkelig gode matopplevelsene. 

Sjøslag
Sjøslag på Fritzøe Brygge var fullt av gjester også på en vanlig onsdag ettermiddag denne uka.

Onsdag denne uka besøkte han Sjøslag på Fritzøe Brygge - som han mener har «fylkets mest omfattende vinliste». 

− Hva slags reaksjoner har du fått i etterkant av saken i Sandefjords Blad? 

− Sandefjordinger er stolte av sin historiske posisjon som matby, men det ble ikke «full fyr i teltet». Jeg har fått flere tilbakemeldinger om at folk gjør som meg og reiser utenbys for å spise virkelig fin mat, sier han. 

− Når og hvordan fikk du øynene opp for Larvik som matdestinasjon? 

Attrå Oleg
Attrå har markert seg både her i byen og utenbys etter åpningen i november. Her er kjøkkensjef Ola Kinserdal og Ingrid Løland.

Jeg skal dit igjen snart. Inntrykket fra sist gang er veldig bra.

— Ordfører i Sandefjord, Bjørn Ole Gleditsch

− Som mat- og vininteressert er jeg alltid på utkikk etter nye og spennende spisesteder i østlandsområdet. I vinmiljøet snakker vi mye om gode steder for mat og vin. Via venner og sosiale medier hørte jeg først skryt om Bedehuset for rundt tre år siden. Jeg har ikke besøkt dem ennå, men de er på radaren. Etter pandemien fikk jeg rapporter om Sjøslag med imponerende vinliste og sist i høst rykter om den ambisiøse satsningen på Attrå, som jeg har besøkt flere ganger, sier han. 

Sistnevnte sted har gjort inntrykk på flere sandefjordinger enn Tideman Holst. Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch er også begeistret for Larvik-restauranten Attrå, som åpnet i november i fjor. 

− Jeg skal dit igjen snart. Inntrykket fra sist gang er veldig bra. Vi var meget fornøyde. Spennende konsept, og jeg synes det er bra med nye tilbud og ny konkurranse, sier Gleditsch. 

− Særlig Attrå imponerer meg. Fin, spennende og moderne mat, god vinliste og super service, supplerer Tideman Holst. 

Bedehuset
Bedehuset trekkes fram som et annet av Larviks imponerende spisesteder.

Sandefjord har tidligere kunne skilte med steder som Ludls Gourmet og SMAK, men har ifølge matanmelder Tideman Holst falmet som matdestinasjon de siste årene. 

Larvik har derimot gått motsatt vei. 

− Jeg er imponert av at Larvik har flere spisesteder med tidsriktige menyer og gode vinkart. Mat og vin i kombinasjon blir nok stadig viktigere for flere, da folk reiser mer og får kontinentale vaner. I rollen som matsynser er det viktigste for meg den samlede spiseopplevelsen. Jeg vil ha gode råvarer og smaker, tilberedt og servert av folk som bryr seg, sier Tideman Holst.