Nerdrum-museum til Larvik

Nerdrum-museum til Larvik

En av norges fremste kunstnere etablerer museum ved havet i Larvik

Det er Nerdrums kone Turid Spildo og sønn Öde S. Nerdrum som planlegger å bygge om et gammelt industribygg på Agnes, nord for Stavern, til et visningssted for Nerdrum sin kunst.

En invitasjon fra Sjøparken Stavern i 2021 ble katalysatoren for ideen. Boligutviklerne bak Sjøparken var på utkikk etter noen som kunne bringe kulturell kapital til stedet.

Nokkeloverlevering 3 1 Small
Nøkkeloverlevering: fra venstre: Markedssjef hos Sjøparken Cecilie Sanden, Turid Spildo, Öde S. Nerdrum. Foto: Sjøparken Stavern

– Min fars livsverk er unikt, ikke bare som maler men også som lærer. Jeg kjenner definitivt på et ansvar for å bevare og formidle det som har inspirert en generasjon av malere til å vende tilbake til naturen, sier Öde.

Turid og Öde har ikke erfaring fra museumsdrift, til gjengjeld har de begge vært elever av Odd Nerdrum. Öde mener kjærligheten og respekten de har for maleriene er det utslagsgivende for å lykkes.

PRESSEMØTE OM PROSJEKTET

Turid Spildo og Öde Nerdrum inviterer til pressemøte torsdag 30. Mars kl 13.00 i Pipehuset (Agnes torg 18) for å presentere prosjektet i lokalene hvor det skal bygges. Alle interesserte er velkomne.

– Den viktigste kunnskapen er allerede i boks og det er å være bevisst på hva man selv opplever som et godt museum. Jeg tror vi to er blant de aller mest erfarne museumsgjengerne.

Turid er enig og poengterer hvor viktig alt rundt selve visningen av bildene er.

– Et museum må ha en kafé!

IMG 3459
"Pipehuset" ved Agnes utenfor Stavern. Foto: Sjøparken Stavern

Tron Inge Nilsen er administrerende direktør for Sjøparken Stavern, og har de siste månedene vært i tett dialog med Turid og Öde.

Nå er de enige om en avtale om overtagelse av det gamle industribygget. Nilsen er begeistret for den ekstraordinære etableringen i feriebyen.

– Vi er veldig stolte av at Nerdrum har valgt Sjøparken som lokasjon for denne museums-etableringen. Dette blir en spennende attraksjon av nasjonal betydning som vil gi nytt liv til de gamle ærverdige teglsteinsbyggene etter Agnes fyrstikkfabrikk.