Tille (23): – Er her fordi jeg vurderer å flytte hjem

Tille (23): – Er her fordi jeg vurderer å flytte hjem

Hun er fra Larvik, studerer i Oslo og vurderer å flytte hjem å nær framtid. Tille Bruun Karlsen (23) var blant deltakerne som sjekket ut jobbmulighetene på arrangementet «Hjem til Larvik» på Grand Hotel fredag. 

Bruun Karlsen dukket opp sammen med kjæresten Felix Schøning (25), som allerede bor i Stavern og gjerne vil ha dama hjem permanent. 

– Jeg prøver så godt jeg kan! I dag er jeg mest med som støtte, sier Felix, som selv jobber som rørlegger. 

Tille er student på BI i Oslo på andre året, der hun skal fullføre en bachelor i økonomi. 

Hjem Til Larvik På Grand Hotel 2024 9
Hjem Til Larvik På Grand Hotel 2024 15
Hjem Til Larvik På Grand Hotel 2024 31
Hjem Til Larvik På Grand Hotel 2024 34
Hjem Til Larvik På Grand Hotel 2024 4

– Vi har flere ledige stillinger her og nå, og mange nye stillinger kommer til høsten.

— Merete Berdal, daglig leder og hovedeier i Jotron

– Så får vi se om det blir master, eller hva jeg gjør videre, sier hun. 

– Vurderer du å flytte hjem? 

– Absolutt. Det er derfor jeg er her. Det er flere bedrifter her som jeg er interessert i å snakke med, og høre hva slags muligheter som finnes, sier 23-åringen. 

Roser næringslivets entuasiame

Og muligheter var det mange av på Grand Hotel fredag ettermiddag: 17 bedrifter stilte med hver sin stand og opptil flere ansatte, i tillegg til å holde en kort presentasjon på scenen.  

Rundt 100 besøkende var innom i løpet av ettermiddagen. 

Hjem Til Larvik På Grand Hotel 2024 2
Merete Berdal i Jotron har ledige stillinger i sitt selskap - og varslet fra scenen at det kommer enda flere utover høsten.

– Vi har flere ledige stillinger her og nå, og mange nye stillinger kommer til høsten. Hvis dere vil snakke med oss, står vi rett der, lød oppfordringen fra daglig leder og hovedeier i Jotron - Merete Berdal. 

Hun leder et verdensledende teknologiselskap med hovedkontor i Ringdalskogen her i Larvik, som blant annet jobber med tryggere reiser for alle ombord i skip og på fly. 

– Vi har et veldig fokus på forskning og utvikling, og bruker mer enn ti prosent av den årlige omsetningen på forskning og utviklingsaktiviteter. Men det aller viktigste er et unikt arbeidsmiljø, med fokus på å dele kunnskap og gjøre hverandre gode. Det skal være høy trivsel og gøy å være på jobb hos oss, sa Berdal. 

Hjem Til Larvik På Grand Hotel 2024 39
Hjem Til Larvik På Grand Hotel 2024 19
Hjem Til Larvik På Grand Hotel 2024 16
Hjem Til Larvik På Grand Hotel 2024 24
Hjem Til Larvik På Grand Hotel 2024 28
Hjem Til Larvik På Grand Hotel 2024 29
Hjem Til Larvik På Grand Hotel 2024 41
Hjem Til Larvik På Grand Hotel 2024 36
Hjem Til Larvik På Grand Hotel 2024 38
Hjem Til Larvik På Grand Hotel 2024 40
Hjem Til Larvik På Grand Hotel 2024 21
Hjem Til Larvik På Grand Hotel 2024 10

Prosjektleder Jørgen Johansen i Larvik Leverer - som var arrangør sammen med Østlands-Posten - roser næringslivet for måten de har omfavnet initiativet på. 

– Dette er noe vi ønsker å gjøre til en årlig tradisjon. Dette var andre året på rad, og jeg er imponert over entusiasmen fra utstillerne og næringslivet som stiller opp. Jeg synes denne kvelden var veldig bra, sier han. 

Rekordhøy vekst

Larvik er inne i en god tilflyttingsperiode, med rekordhøy befolkningsvekst to år på rad. Ordfører Birgitte Gulla Løken - som har et uttalt mål om at Larvik skal passere 50 000 innbyggere i løpet av hennes ordførerperiode (48 715 ved utgangen av 2023) - holdt også en velkomsttale til de frammøtte på Grand Hotel. 

– Larvik er midtpunktet i en stor region. Hvis du bor i Larvik, har du fem byer innenfor en radius på under 45 minutter. Vi ønsker selvfølgelig at dere skal flytte hjem hit, for det er en så flott bokommune. Uansett hvilken by dere jobber i, anbefaler jeg at dere bor her, sa ordfører Birgitte Gulla Løken fra scenen.