Åpner bakeri i Grandkvartalet - lover unikt konsept

Åpner bakeri i Grandkvartalet - lover unikt konsept

Han driver allerede to Majas-bakerier i Stavern og på Torstrand, i tillegg til Bedehuset i Herregårdsbakken. Nå åpner Pål Taklo et nytt serveringssted i Grandkvartalet - der han lover et innovativt og unikt bakerikonsept.

Bytt Bakeri Grandkvartalet 2
Andreas Nilsson (til venstre) og Pål Taklo snakker engasjert om hvordan det nye bakeriet i Grandkvartalet kommer til å se ut.

Og sjefen selv kommer til å tre ut av kontoret og inn på kjøkkenet når et tredje Majas Bakeri rulles ut i midten av mai. 

– Jeg skal stå og bake selv, noe jeg gleder meg til. Jeg er utdannet baker og har 38 år i yrket. De siste ti årene har jeg jobbet mest med administrasjon, produkt og konseptutvikling. Nå skal jeg stå der selv. Dette blir en storsatsning for meg, og jeg kommer til å legge sjela mi i det, sier Taklo. 

Han forteller om planene sine sammen med daglig leder for Grandkvartalet og Grand Hotel, Andreas Nilsson.

Vi får blant annet en av verdens beste steinovner på plass.

— Pål Taklo

Grandkvartalet har allerede rekruttert inn restaurantene Attrå og Pieno, frisørsalongen Hair og møbelbutikken Nova Solo. Ifølge Nilsson signerer snart to ny aktører.

Nytt Bakeri Grandkvartalet
Nilsson ønsker at Grandkvartalet skal være det naturlige bindeleddet mellom Indre havn og torget, og er glad for at det skjer mye spennende i Larvik sentrum om dagen.

Han er begeistret over å få Majas inn på Grandplassen. 

– Vi ønsker et urbant kvartal, og det er fantastisk at vi får inn et bakeri som Majas. Det blir en sentral møteplass for folk i Larvik. Og så må Pål ta ansvar for sitt konsept, og se hva han kan gjøre både for å løfte oss og lykkes selv. Men ved å få inn en aktør som Pål kommer «piazzaen» - altså torget her i Grandkvartalet - til å bli enda mer levende, sier Nilsson. 

Taklo selv holder foreløpig kortene tett til brystet når det gjelder å avsløre hva som blir det unike i det nye konseptet. Men han røper at det vil handle om å videreføre det beste fra Majas-konseptet i dag - og tilføre noe helt nytt. 

– Vi har planlagt åpning i midten av mai, så utstyret som tar lengst tid å få er bestilt. Vi får blant annet en av verdens beste steinovner på plass. Flere og flere leveranser er i sluttfasen, og jobben med lokalene har startet. Konseptet vi lager skal bli ganske unikt, sier han. 

Nytt Bakeri Grandkvartalet 3
Det nye bakeriet blir 300 kvadratmeter stort, fordelt over én grunnflate. I tillegg legges det opp til uteservering.

– Hvorfor ønsker du å børste støvet av bakerferdighetene? 

– For å ha kontroll på det flotte som skal skje. Jeg ser på dette som en fantastisk mulighet til å utvikle framtidas Majas-konsept. Sånn sett føles det litt grensesprengende. 

I forrige uke kom nyheten om at Hungry Heart flytter fra bakgården i Sigurds gate til nye og større lokaler på torget i Larvik sentrum, og samtidig lanserer en stor uteservering mellom juni og oktober. 

Hungry Heart 14
Hungry Heart har varslet en storstilt satsning på torget i Larvik fra og med midten av juni.

I stedet for å frykte konkurransen tror både Nilsson og Taklo at alle kan vokse på en økt kundestrøm til sentrumsområdet. 

– Vi ønsker å bli det naturlige bindeleddet mellom torget og Indre havn, og er i utgangspunktet veldig positive til at det skjer ting i de områdene. Nå er det mange nye aktører på banen, og for at vi skal lykkes må vi gjøre markedet større. Vi må bli attraktive sammen. Det er kanskje styrken til Grandkvartalet. Vi må tiltrekke oss mennesker fra flere steder, enten det er Sandefjord, Halsen, Stavern eller Bisjord. Sammen med Majas får vi nå en attraktivitet også på dagtid som kan bli viktig, sier Nilsson. 

Nå håper jeg at vi klarer å skape møteplasser nok til at folk ønsker å være urbane

— Andreas Nilsson

Taklo er på samme frekvens: 

– Vi tror Larvik by blir styrket, rett og slett. Det er viktig å poengtere at dette ikke er Grandkvartalet mot byen. Vi skal være et lag.

Nytt Bakeri Grandkvartalet 4
Andreas Nilsson berømmer Pål Taklo for å utvide konseptet og satse i Larvik, som en tydelig lokal aktør.

– Majas bakeri skal åpne tidlig, og ønsker å få inn morgentrafikken. Folk som skal på jobb i byen kan komme innom her, få med seg noe godt i hånda og en fersk kaffe. Jeg har litt trua på trafikken på morgenen, og når de skal hjem på ettermiddagen. Det blir spennende, sier Taklo. 

Nilsson håper satsningen både i sentrum og Grandkvartalet nå bidrar til å gjøre larviksfolk enda mer urbane - og hakket mindre hjemmekjære. Han trekker fram et eksempel fra fjoråret, da Pakkhuset som kjent måtte holde stengt på grunn av det ustabile fundamentet på Vestre brygge. 

– Da Pakkhuset stengte gikk en stor del av omsetningen derfra til dagligvarebransjen, i stedet for til andre serveringssteder i området. Larviksfolk som tidligere dro til Pakkhuset og tok en pizza og en øl, valgte i stedet å dra på butikken. Nå håper jeg at vi klarer å skape møteplasser nok til at folk ønsker å være urbane. Gå mer på kafé og kjøpe en kaffe, og mer på restaurant, sier Nilsson.