Hungry Heart varsler storsatsning på torget i Larvik

Hungry Heart varsler storsatsning på torget i Larvik 

Fra sin intime lille bakgård har Hungry Heart blitt en kaféattraksjon i Larvik, både for lokalbefolkningen og for folk fra andre byer. Nå utvider de både satsningen og lokalene sine og flytter hundre meter ned til torget.  

Hungry Heart 4
Hungry Heart har vokst ut av det lille kjøkkenet på fire kvadratmeter og trenger større plass. Mor Tone Brandsæther og datter Oda Brandsæther Karlsen flytter hjertebarnet sitt - Hungry Heart - fra bakgården i Sigurds gate til torget i Larvik sentrum.

Og ambisjonene strekker seg lenger enn bare å videreutvikle eget konsept: driverne bak Hungry Heart tar mål av seg til å gi hele Larvik sentrum et skikkelig løft. 

– Når vi kommer til torget tror vi det vil gi et oppsving uansett. Andre får kanskje også lyst til å stå der, for eksempel bondens marked. Ingenting er bedre enn om vi kan bidra til at flere kommer og vil selge ting på torget hver lørdag, sier Hungry Heart-gründer Tone Brandsæter. 

Kafeen kommer til å overta lokalene der Husfliden holder til i dag, i Torget 5, med oppstart 15. juni. Ikke bare går de fra 200 kvadratmeters boltreplass i dag til 700 kvadratmeter i nye lokaler - de legger også opp til en storstilt satsning på uteservering gjennom sommeren og høsten på torget. 

Hungry Heart 15
Hungry Heart Nye Lokaler 2

– Det blir kjempekult, med uteservering og pergolaer ute på torget. Forhåpentligvis helt fram til oktober, sier daglig leder Oda B. Karlsen. 

Hun og kollegaene overtar også den nederste stasjonære kiosken på torget, der de kommer til å tilby diverse gelato-varianter og kaffe. 

– Den kiosken må vi smykke opp litt. Det blir nok en litt ny profil der, sier Brandsæter. 

Larvik Torget Kiosk
Den nederste kiosken på torget overtas av Hungry Heart permament.

Med seg på laget får de også Skog blomsterverksted, som i dag holder til i samme bakgård. Eier Camilla Jacobsson gleder seg til å samarbeide enda tettere med de som i dag er hennes nærmeste naboer i bakgården. 

– Vi slår oss sammen, og tenker at vi kan gjøre hverandre godt når vi er i samme lokaler. Begge har også behov for større plass. Og så er det noe med å få mer liv på torget og dra folk dit. Det gjør virkelig Hungry Heart, og det håper jeg at også jeg gjør. Til sommeren kommer det til å bli masse uteservering, liv og røre på torget, sier Jacobsson. 

– Og mye grønt og blomster?

Camilla Jacobsson Skog Blomster
Skog Blomsterverksted

– Masse planter og blomster. Jeg drar med alt jeg har i bakgården ut der, og har meldt inn at vi ønsker  å disponere en av de grønne kioskene. Hungry Heart vil ha bord, stoler og lys. Så vi skal bidra til å «stæsje» opp det området der, sier hun. 

Kommunen bidrar med å tilrettelegge for utvidet aktivitet på torget og sørge for at uteserveringen kan bli mer skjermet for vær og vind, kanskje ved bruk av glasspaviljongen som ble testet ut under julemarkedet. 

Glasshus På Torget
Uteserveringen på torget vil bli skjermet for vær og vind - og trolig vare til langt utpå høsten.

– Om høsten kan vi sette inn fullt av planter fra Camilla, og kjøre et lengre konsept. Kommunen har vært skikkelig med på laget, og det samarbeidet er veldig viktig, sier Hungry Heart-duoen. 

– Har det vært aktuelt å flytte tidligere? 

– Mange har spurt oss om vi har lyst til å flytte, blant annet ned til Grandkvartealet. Men vi føler det ville blitt litt trist for sentrum om vi skulle forsvinne fra hjertet av sentrum - som egentlig er Larvik torg. 

Prosjektutvikler i Larvik kommune, Ingerid Heggelund, gleder seg stort til å se hvordan Larvik sentrum vil framstå til sommeren. 

– Dette kan være et vendepunkt for torget. Vi har lengtet etter et serveringssted som kan være åpent hele året, og ikke bare på sommeren, som i tillegg har litt langsiktighet over seg. Vi vet hva Hungry Heart står for og hvor seriøse de er i konseptet sitt. Blomsterbutikken gir også veldig mye til et torg. Det er noe tradisjonelt og fint over det, sier hun. 

Hungry Heart (1)
Hungry Heart håper og tror de kan gi hele sentrum et løft.

Virksomhetsleder for verdiskaping og stedsutvikling, Dag Trygve Enden, tror satsningen kan gjøre det mer attraktivt også for andre å etablere seg i sentrum. Hungry Heart har vært en velkjent og solid aktør i sentrum siden de startet opp i 2014. 

– At de nå tar et steg videre og bidrar til å skape mer liv på torget synes jeg er veldig positivt. Gjennom å få mer serveringsvirksomhet i kjernen av sentrum tror jeg det vil bli mer interessant for andre å få til noe der, sier han.

Hungry Heart 14
Hungry Heart 9
Hungry Heart 8