–Mye mer enn en vanlig kantine

–Mye mer enn en vanlig kantine

SAGA blir omtalt som Larviks råeste kontorbygg. Nå får bygget Larviks råeste spisested for ansatte.

På den store, åpne plassen i Hammerdalen hvor det engang var sagbruk, vil 400 mennesker få sin nye arbeidsplass når SAGA står ferdig mot slutten av året.

Nå har Fritzøe Eiendom inngått avtale med EVAT om det som kommer til å bli et av Larviks største og flotteste spisesteder for ansatte.

For det er ikke en vanlig kantine som snart dukker opp i Hammerdalen.


– Dette blir så mye mer enn en vanlig kantine, derfor bruker vi heller begrepet personalrestaurant, sier salgs- og markedssjef i Fritzøe Eiendom, Hedda Johannessen.

–Vi bruker et av de flotteste arealene til å skape det som blir selve hjertet i bygget: en møteplass hvor ansatte skal oppleve en hyggelig atmosfære og gode opplevelser innen mat og drikke gjennom hele arbeidsdagen.

SCR 20240112 Kmka

–Vi bruker et av de flotteste arealene til å skape det som blir selve hjertet i bygget - personalrestauranten.

— Hedda Johanessen, Fritzøe Eiendom

Flerbruk og bærekraft

Kontorbygget på totalt 10.000 kvadratmeter får grønn energi fra solceller på tak og fjernvarme fra Fritzøe Energi, men er også bærekraftig med tanke på arealbruk og romløsninger.

SAGA blir Larviks første kontorbygg med Breeam NOR Excellent sertifisering - den høyeste miljøsertifiseringen et bygg kan oppnå.

–Bærekraft kan være så mye, inkludert måten et rom tilpasses for bruk. Her vil møblering, fargebruk og lyssetting tilpasses nøye slik at personalrestauranten kan brukes til mye mer enn bare lunsj. Her skal det være mennesker og aktivitet hele dagen, forteller Johannesen.

– Folk skal kunne møtes for en kaffe og ha mindre møter. Det vil også bli mulig å skille rommet for små seminarer, foredrag osv. Rett og slett et sted folk ønsker å være, også utenom lunchen.

20230403 Dagbilde Sagggården
RESTAURANT i 1. ETASJE: –Vinduene inn skal bidra til at folk som går forbi opplever pulsen og livet i Hammerdalen, sier Heda Johanessen i Fritzøe Eiendom

Johannessen understreker at liv og aktivitet ut mot gata er viktig.

–Det er mange mennesker som ferdes her, og vi er opptatt av å vise frem aktiviteten i og rundt bygget. Vinduene inn til personalrestauranten og livet der skal bidra til at folk som går forbi opplever pulsen og livet i Hammerdalen

SAGA skal stå ferdig ved årsskiftet og arbeidet er i rute. 70% av kontorlokalene er utleid.

Les mer om SAGA her