– Det beste fra to verdener

– Det beste fra to verdener

Miriam fra Gøteborg har funnet både pulsen og roen i Larvik.

– I Gøteborg er pulsen høy. Det skjer noe absolutt hele tiden. Men det er mye puls i Stavern også. Om sommeren blir byen åpen og livlig! Likevel klarer man å finne en ro her. Det er nødvendig når man jobber som sykepleier, forteller Miriam Hilliges Bergsveen.

Med 200 soldager i året og pris som Norges beste sommerby flere år på rad, er det ikke rart folk strømmer til Stavern. Gågatene fylles med sydenstemning, strandlivet frister og de lokale butikkene er åpne på søndager.

Is Pa Kronprinstomta Stavern
SOMMERBYEN: Stavern har blitt kåret til norges beste sommerby flere år på rad.

Knutepunkt med kort vei til alt

–Havet, skogen, fjell og natur -  alt dette finner vi rett på utsiden av døra. Favorittstedet mitt må være Rakke. Roen man får av å se utover horisonten, svabergene - noe av det vakreste jeg vet, sier Miriam.

Kyststien mellom Stavern og Helgeroa er regnet blant landets vakreste turstier, og tilbyr unike turmuligheter. Her kan du oppleve sandstrender, svaberg og ulike typer skog, langs den 35 kilometer lange stien.

Veien er heller ikke lang for andre muligheter og impulser.

– Kort vei til 5 nabobyer, Oslo, ferga til Danmark, Torp flyplass like ved. Larvik er rett og slett et lite knutepunkt.

Jeg klarer å finne en ro her. Det er nødvendig når man jobber som sykepleier.

Gode verdier i alt man gjør

For en som alltid har vært genuint interessert og hatt stor omsorg for mennesker, var det ikke vanskelig å velge sykepleien. Miriam har vært sykepleier siden 2011 og jobbet på flere ulike steder i Larvik Kommune. Nå har hun funnet sin plass på Presteløkka Rehabiliteringssenter.

– Arbeidsmiljøet på Presteløkka er fantastisk! Jeg har en raus arbeidsgiver som tilrettelegger for de ansatte, for eksempel ulike typer helsefremmende turnuser med fokus på forutsigbarhet for å kunne ivareta de privatliv og ferier.

–Jobben min er faglig spennende der ulike pasientgrupper og fagområder møtes. Det tverrfaglige miljøet gjør arbeidet levende, sier hun.

Som ansatt i Larvik kommune er man med på å løse viktige samfunnsoppdrag gjennom verdiene nysgjerrig, ærlig, raus og engasjert (NÆRE). Ifølge Miriam gjennomsyrer disse verdiene alt.

– Verdibasert ledelse er en rød tråd hos oss. Vi vet hva vi kan forvente og ikke minst hva som forventes av oss.

Satser på sykepleiere

– Larvik er en fremoverlent kommune. Her satses det på innovasjon og ny teknologi.

Miriam trekker også fram kommunens mentorprogram for nyutdannede sykepleiere, der målet er å følge opp og gi nødvendig støtte.

– Jeg tenker det er viktig, både for å rekruttere sykepleiere, men også for å beholde de i jobb. Det er også verdt å nevne at man ofte starter med 8 års ansiennitet når man starter i en sykepleierstilling i Larvik.

Gode utsikter for fremtiden

– Jeg opplever at det er veldig gode muligheter for kompetanseutvikling hos oss. Så lenge det er faglig relevant, er min erfaring at arbeidsgiver tilrettelegger godt for videreutdanning.

– Larvik er en stor kommune med 50.000 innbyggere og 3800 ansatte. Sykepleiere trengs i mange ulike virksomheter - fra rehabilitering til psykiatrien. Jeg er veldig stolt av våre helsefaglige tjenester, avslutter hun.