Gitarbyen

Gitarbyen

Larvik og Bølgen kulturhus skrur opp volumet denne helgen og blir en viktig møteplass for gitarister, bransjefolk og publikum fra hele Europa.

Fra sin spede oppstart i 2009, har Larvik gitarfestival vokst til å bli størst i landet og en av de mest betydningsfulle gitarfestivalene i Norden.

For både nerder og nybegynnere

– Vi jobber hardt for å favne så bredt som mulig, samtidig som det skal være mulig for “gitarnerder” å fordype seg i utstyret og detaljene. Gitarfestivalen skal være for alle, forteller festivalsjef Anders Buaas.

Buaas er et kjent musikknavn i Larvik, og er selv en anerkjent gitarist med lang fartstid i ulike band. Han jobber i dag som gitarlærer på Thor Heyerdahl Videregående skole og startet Larvik gitarfestival i 2009. Målet var å samle mest mulig god gitarmusikk på et sted - uavhengig av sjanger.

Mer om Larvik gitarfestival

Untitled Design (1)
VARIERT PROGRAM: Med verdensstjernen Robben Ford og hans superband som headliner

–Jeg kan garantere deg nye musikalske oppdagelser og åpenbaringer hvis du besøker oss i helgen!

— Festivalsjef Anders Buaas

Få en ny musikkopplevelse!

Anders forteller at gitarfestivalen er en unik mulighet for musikkinteresserte til å utvide perspektivet sitt og høre fantastiske gitarister spille.

– Det å for eksempel se Robben Ford med fullt band er en stor opplevelse uavhengig om du er gitarentusiast eller bare en vanlig konsertgjenger.

–Ford er kanskje verdens fremste gitarist i krysningsfeltet blues og jazz - en fantastisk artist som har spilt med Miles Davis, Joni Mitchell og Kiss.

– Et gigantnavn, som til helgen står på scenen i Larvik!

Anders Buaas Norway Tanglewood TWJPE 2
FESTIVALSJEFEN: Larviks egen supergitarist Anders Buaas lover store musikalske opplevelser // Foto: Tommy Rasmussen

Bransjen møtes i Larvik

Festivalen er også et bransjetreff hvor leverandører viser frem produktene sine, og holder ulike workshops.

Gitarnerden Anders gleder seg spesielt til workshopen hvor en gitartekniker forteller om sitt samarbeid med noen av verdens største gitarister. 

– Alle større gitarister har en egen tekniker som bistår med å stemme gitarene, hjelper til under bytte av gitar, setter opp forsterkerne, sjekker lyd osv.

– Disse gutta er utrolige dyktige på dette med å justere og tilpasse til perfeksjon. For oss som er over gjennomsnittlig opptatt av slikt, er dette utrolig spennende lektyre.

Buaas understreker at dette representerer “nerde-delen” av festivalen. Larvik gitarfestival er først og fremst for deg som musikkinteressert og liker å gå på konsert.

– Jeg kan garantere deg nye musikalske oppdagelser og åpenbaringer hvis du besøker oss i helgen!