Litteraturfest i Larvik

Litteraturfest i Larvik

Larvik er midtpunktet når litteraturen skal feires og oppleves i fylket

Kimen litteraturfestival er Vestfold og Telemarks litteraturfestival, med et mangfold av litteraturopplevelser av høy kvalitet for alle aldersgrupper.

Festivalen var til og med 2019 kjent som Litteraturuka i Vestfold, og de fleste arrangementene var da lagt til Tønsberg.

Tyngdepunktet for litteraturfestivalen er nå Larvik, med Bølgen Kulturhus som hovedarena.

Festivalprogrammet finner du her

Larviks perfekte beliggenhet

– Vestfold-Telemark er et stort fylke, og det var praktisk vanskelig for oss å legge arrangementer i alle fylkets kommuner, forteller festivalsjef Aase Wivestad.

– Larviks sentrale plassering midt mellom de største byene og tettstedene, med gode kommunikasjonsmuligheter i alle retninger, gjør byen perfekt som 

– Dessuten er rammene her unike. Bølgen kulturhus med utsikten rett ut i horisonten og alle de andre kulturscenene her i Hammerdalen - alt bare en kort spasertur fra hoteller, sentrum og togstasjon.

  • Bla deg gjennom noen av arrangementene her:
8 (1)
2 (1)
1 (1)
4 (1)
7 (1)
3 (1)
6 (1)
5 (1)
10 (1)
9 (1)
11 (1)

Både stjerner og lokale talenter

Det er et stjernespekket lag som besøker Larvik disse dagene. Tore Renberg, Lars Saabye Christensen, Maria Mena, Levi Henriksen og Hans Olav Lahlum, for å nevne noen.

Festivalsjef Wivestad er svært fornøyd med bookingen, men understreker også at festivalen er mye mer enn de kjente navnene

– Vi har flere flotte arrangementer for barn, og de aller fleste arrangementene er gratis.

– Vi har også mange lokale navn fra Larvik på programmet. Du kan møte forfatter Frode Eie Larsen og Myriam H. Bjerkli skal bokbade Jørgen Brekke, 

– Alf van der Hagens foredrag om Ingvar Ambjørnsen bli kjempespennende, og Torgeir Wittersø Skancke skal snakke om naturens magi og klimaets mange utfordringer.

Kimen Program Liste
Hele programmet for Kimen litteraturfestival