Viste fram Larvik for 154 kursdeltakere: – Har det lille ekstra å by på

Viste fram Larvik for 154 kursdeltakere: – Har det lille ekstra å by på 

Denne uka var Larvik igjen vertskap for en stor, nasjonal konferanse. Kombinasjonen av enkel reisevei, spektakulære omgivelser og møtefasiliteter i toppklasse gjorde valget enkelt for arrangøren. 

– Vi var og duppet oss i havet her i går. Det holdt forfriskende seks grader, innledet styreleder Linda Bamberg i KS Anskaffelsesforum (KSA) foran en fullsatt konferansesal på Farris Bad tirsdag formiddag. 

154 kursdeltakere fra 82 kommuner var påmeldt den årlige konferansen om offentlige anskaffelser, som var første gang ble arrangert i Larvik. Ordfører Birgitte Gulla Løken sørget for å fremme Larviks kandidatur til 2025-utgaven allerede i sin innledning. 

Konferanse På Farris Bad 8
Ordfører Birgitte Gulla Løken ønsket deltakerne velkommen til Larvik.

– Jeg kan si med én gang at vi gjerne tar denne konferansen i 2025 også. Vi har herved meldt oss på, sa ordføreren muntert fra scenen. 

Utover det ordinære

For arrangører av kurs og konferanser vil det faglige programmet naturligvis alltid være sentralt, med interessante foredragsholdere og relevante innlegg. Samtidig kan andre faktorer - som enkel reisevei og opplevelser - bidra til økt interesse for arrangementet.

Og her stiller Larvik sterkt på flere måter.

– Larvik har det lille ekstra å by på, for eksempel med Farris Bad. Dette er ikke akkurat noe ordinært konferanselokale, sier styreleder Linda Bamberg. 

Konferanse På Farris Bad 3
Store konferanselokaler med strand og sjø noen meter unna.

Til daglig er hun innkjøpssjef i Dønna kommune i Nordland. Denne uka var hun i Larvik for første gang siden barndommen.  

– Da hadde vi familievenner som bodde her, og dette var den ultimate sommerplassen. Fortsatt har jeg venner herfra som iblant sender meg noen irriterende snaps fra Larvik og hvordan det er her på sommerstid, ler hun. 

– Hvorfor har dere lagt konferansen hit i år? 

Konferanse På Farris Bad 5
Styreleder Linda Bamberg var i Larvik for første gang siden barndommen.

– Det ene handler om at Larvik har tilbudt seg å være vertskommune, og byr på faglig kunnskap og foredragsholdere. De har gjort en kjempestor jobb med å arrangere. For det andre har Larvik fasilitetene til å ta imot 150-200 mennesker, og lokaler som er store nok. Og så må det være ganske greit å reise, slik at folk kommer seg hit med fly, tog og buss uten å måtte bruke masse tid. Og her er det lettvint. Jeg bor på Dønna, og tok fly til Torp fra Sandnessjøen, via Trondheim, sier Bamberg. 

Kanskje tenker du at hit vil du komme tilbake med venninnegjengen eller ektefellen din på en privat weekend

— Ordfører Birgitte Gulla Løken

Omvisning i Herregården

Innkjøpsleder i Larvik kommune, Torstein Åkra, sitter også i styret i KS Anskaffelsesforum, og var blant pådriverne for å få konferansen hit. 

– Vi er stolte av Larvik, og ønsker å framstille byen vår som et relevant møtepunkt. Det er stort oppmøte her, og selv om en konferanse her ligger i øvre prissjikte, så ønsker folk å komme til Larvik. Tilbakemeldingene vi har fått så langt er utelukkende gode, sier Åkra.

Konferanse På Farris Bad 6
Konferanse På Farris Bad 2
Konferanse På Farris Bad 18
Konferanse På Farris Bad 16

Kursdeltakerne fikk omvisning på Herregården den ene dagen, som kan bli enda mer spektakulær i løpet av få år i forbindelse med gjenoppbyggingen av den historiske herregårdshagen. 

Ordfører Birgitte Gulla Løken sørget også for å gi de frammøtte en liten historieinnføring om Larvik i sin innledning. 

– Området vi er i nå, Hammerdalen, var senter for industrivirksomhet i Larvik i mer enn 600 år. De siste tiårene er området transformert til en ny bydel, med næringsvirksomhet, kunst, kultur og boliger. Hammerdalen er symbolet på nye Larvik, og en veldig viktig del av den positive utviklingen som skjer i byen vår om dagen, sa hun. 

Konferanse På Farris Bad 17
Larvik ønsker å være en møteplass for kurs og konferanser, og har fasilitetene til å tilby det lille ekstra.

Sår et frø

Før hun kom med en oppfordring til de 154 deltakerne: 

– Kos dere i Larvik, enten dere skal i spa eller til herregården. Her på Farris Bad kan dere bade i Norges eneste naturlige mineralvannkilde. Går dere inn i en grotte og det lukter svovel, er det altså fra Farriskilden. Det vil jeg anbefale dere å gjøre. 

Larvik ønsker å profilere seg som en møteplass for næringslivet og store og mellomstore konferanser og arrangementer, enten det er på Farris Bad, i Grandkvartalet, på Sliperiet, kulturhuset Bølgen, Jotron Arena, Festiviteten eller i Stavern. 

– Det har en verdi utover selve arrangementet og de få dagene de er her. Kanskje tenker du at hit vil du komme tilbake med venninnegjengen eller ektefellen din på en privat weekend, det tror jeg virkelig på. Ikke minst når vi har fått så mange flotte spisesteder her, sier Gulla Løken.