– God synergi i Hammerdalen

– God synergi i Hammerdalen

Daglig leder i PV arkitekter, Ida Garvik Villadsen (37), kunne ikke tenkt seg en bedre lokasjon for bedriften enn Hammerdalen.

– Et spennende tverrfaglig miljø, flotte lokaler og god tilgjengelighet er noen av fordelene. Bedriftene som holder til i Hammerdalen møtes og samarbeider på tvers av ulike bransjer. Vi bruker hverandre flittig og utfyller hverandres kompetanse på en rekke områder og i ulike prosjekter.

– Fritzøe Eiendom tilrettelegger for at vi sammen, både gjennom sosial og faglig utveksling på tvers av bedrifter og aktiviteter, bidrar i utviklingen av området og bydelen til alles beste. Det opplever jeg som en stor styrke, sier Garvik Villadsen.

Ida Garvik
FRA KØBEN TIL LARVIK: Etter 11 år i det danske firmaet KHR Architecture har Ida Garvik Villadsen nå blitt daglig leder i PV Arkitekter Foto: Bettina Bjerkholt/ØP

– Beliggenheten gjør oss attraktive

PV arkitekter har hatt kontorer i Hammerdalen i flere år og nærmer seg 20 ansatte. Arkitektkontoret er hele tiden på utkikk etter nye medarbeider. Garvik Villadsen mener bestemt at lokasjonen i Hammerdalen bidrar til å gjøre bedriften attraktiv både for kunder og ansatte. 

– Den sentrale beliggenhet er utvilsomt en fordel. Infrastrukturen, med E18, togstasjonen og sentrum rett i nærheten, gjør oss tilgjengelig for både nye og eksisterende kunder, samarbeidspartnere og ansatte.

Hun løfter også fram det at Fritzøe Eiendom har tatt vare på områdets egenart på en god måte. Her møter industrihistorien moderne arkitektur.

– Hammerdalen er et fremtidsrettet område i kraft av synergien mellom den gamle historien og moderne bedrifter, de uformelle møtestedene og nærheten til kulturtilbud, bolig, spisesteder og andre kommersielle tilbud. For PV arkitekter er dette et naturlig sted å være, sier hun.

Untitled Design (4)
TAKTERASSEN: God utsikt fra PV-arkitekters kontorlokaler i "Aalto-vasen"-bygget i Hammerdalen.

Inkluderende og unikt

En annen styrke hun løfter fram, er Fritzøe Eiendoms visjon om å inkludere leietakere og beboere i utviklingen av området. Ved å benytte bedriftenes ulike fagkompetanse lukes potensielle utfordringer ut i tidlig fase blant annet i bygge- og byutviklingsprosjekter, noe som reduserer feilprosjektering og feil på byggeplass. 

– Fritzøe Eiendom bruker oss aktivt i prosjektene sine. Denne inkluderingen skaper utvilsomt et positivt eierskap til bydelen. Den faglige utvekslingen og samspillet mellom aktørene skaper dessuten spennende synergier, bidrar til økt kunnskap og sikrer en god utvikling av Hammerdalen, mener hun.

Odelsjenta som kom hjem

Ida Garvik Villadsen er arkitektutdannet fra København, der hun har bodd og jobbet i flere år. Hun er også odelsjente, og ønsket seg etter hvert hjem til Larvik. For tre år siden overtok hun og mannen hjemgården i Kvelde, der de nå bor med barna på fire og åtte år. De har konvensjonell kornproduksjon i tillegg til økologiske grønnsaker og bringebær.

– Hverdagspulsen ved å bo landlig er kanskje ikke mindre hektisk enn storbylivet i København, i hvert fall ikke når du driver gård ved siden av full jobb. Hverdagen oppleves likevel som langt mer fri med natur og frisk luft rundt oss. Kvaliteten ved å bo fritt og landlig styrkes ytterligere ved at det kun tar et drøyt kvarter å kjøre til Hammerdalen og Larvik, forteller hun.

Ida
ODELSJENTE: Ida Garvik på gården hjemme i Kvelde Foto: Maria Bye Brattbakk/ØP