Skaper suksess fra Larvik: - En plass som denne gir stolthet og energi

Skaper suksess fra Larvik: – En slik plass gir stolthet og energi 

Ikke bare kan Hammerdalen tilby umiddelbar nærhet til sentral infrastruktur og servicetilbud. Næringslivet verdsetter også det lille ekstra som området gir i form av energi og arbeidsglede. 

– Det viktigste med lokaler er å være i et område som skaper trivsel, hvor de ansatte kan kjenne på stolthet. Det kjenner vi på i Hammerdalen. Livet som begynner å komme her med restauranter, barer og flotte steder. I tillegg har vi tilgang på sjø og frisk luft, som vi kjenner særlig på i vår- og sommerukene. Jeg kjenner at en plass som denne gir energi, sier Avonova-sjef Øyvind Stokstad (34). 

Fritzøe Brygge 2
Avonova har lokaler flere steder i Hammerdalen, deriblant på Fritzøe Brygge.
Nysgjerrig på kontorlokaler i Hammerdalen? Vi hjelper deg gjerne!

Området skaper trivsel

Han leder 750 ansatte på landsbasis, hvorav 200 har sitt faste tilholdssted i Larvik og Avonova Solutions. Der er de plassert på tre ulike lokasjoner i Hammerdalen: Fritzøe Brygge, Sanden 1 og i 2. etasje i Mølla. 

Vi har heller ikke hatt problemer med å finne kompetanse i Larvik. Her finnes det dyktige og fantastiske folk

— Øyvind Stokstad, daglig leder i Avonova

Avonova, som leverer bedriftshelsetjenester, nærmer seg én milliard i omsetning totalt i Norge. Stokstad er tydelig på at man ikke skal undervurdere betydningen av å jobbe i inspirerende omgivelser.

Øyvind Stokstad Avonova (1)
Alås, Reen Og Avonova. Nora Sørsdahl, Øyvind Stokstad Og Poul Erik Hoffmann 40
Alås, Reen Og Avonova. Nora Sørsdahl, Øyvind Stokstad Og Poul Erik Hoffmann 35
Alås, Reen Og Avonova. Nora Sørsdahl, Øyvind Stokstad Og Poul Erik Hoffmann 32

– Når jeg går fra parkeringen om morgenen, får det deilige lyset og kjenner den friske sjølufta, så gir det energi. For vår del handler Hammerdalen aller mest om det. Det skader selvsagt ikke at området er så sentralt og tilgjengelig. Men om du kjører fem minutter eller 15 minutter er ikke det viktigste. At lokalene og området skaper stolthet og gir energi til de ansatte- det synes jeg er aller viktigst, sier Stokstad.

– Fantastisk introduksjon til Larvik by

Et par steinkast unna finner vi et annet framgangsrikt selskap med hovedkontoret i Larvik. Nora Sørsdahl (30) er tilflytter fra Oslo og jobber som daglig leder for Reen - som utvikler programvare- og sensorteknologiløsninger for å effektivisere avfallshåndtering.

Alås, Reen Og Avonova. Nora Sørsdahl, Øyvind Stokstad Og Poul Erik Hoffmann 14
" Har bidratt sterkt til å gjøre Reen til et av landets mest spennende og inspirerende selskaper innenfor effektiv avfallshåndtering", var noe av det juryen skrev i sin begrunnelse da Nora Sørsdahl i Larvik-bedriften Reen ble kåret til "Ledestjerne" av D2 og Dagens Næringsliv.

Sørsdahl har allerede markert seg sterkt som næringslivsleder. Blant annet er hun blitt utnevnt til ledestjerne av D2 og Dagens Næringsliv, og rangert som en av Norges 50 fremste techkvinner.

– Hva synes du er det beste med å være i Hammerdalen?

– Det er to sider jeg vil trekke fram: den kommersielle og den kulturelle. For å starte med den kommersielle siden, så er det fantastisk å være på et sted med så mye forskjellig infrastruktur. Alt fra enkel parkering, kort vei til E18 til enkel tilgang på tog og buss. Men selv om vi ligger så nær E18, føles det ikke som man nettopp har tatt av fra motorveien når man kommer hit. Det er veldig grønt og hyggelig å komme på besøk hit.

Alås, Reen Og Avonova. Nora Sørsdahl, Øyvind Stokstad Og Poul Erik Hoffmann 24
Alås, Reen Og Avonova. Nora Sørsdahl, Øyvind Stokstad Og Poul Erik Hoffmann 22
Alås, Reen Og Avonova. Nora Sørsdahl, Øyvind Stokstad Og Poul Erik Hoffmann 23
Alås, Reen Og Avonova. Nora Sørsdahl, Øyvind Stokstad Og Poul Erik Hoffmann 16

Hammerdalen er en fantastisk introduksjon til Larvik by. Vi har mange utenbys kunder, og det å kunne gi et så godt førsteinntrykk er vi glade og stolte over

— Nora Sørsdahl, daglig leder Reen

– Med utviklingen som har vært den siste tiden, og som stadig pågår, blir det bare bedre og bedre. Hammerdalen er en fantastisk introduksjon til Larvik by. Vi har mange utenbys kunder, og det å kunne gi et så godt førsteinntrykk er vi glade og stolte over, sier Sørsdahl.

Tar med kundene på Sliperiet

På andre siden av veien for Reen ligger Sliperiet og kaféen der, hvor man etter hvert har opparbeidet et fantastisk uteområde ut mot Farriselva. Dit liker Sørsdahl å ta med kunder for lunsjer i idylliske omgivelser.

– Den kulturelle delen handler om nærheten til alt fra Mikrobryggeriet til den flotte kaféen på Sliperiet. På sommerstid er det veldig fint å kunne rusle over med en samarbeidspartner, og ha en hyggelig lunsj på terrassen. Samtidig er det mye annet vi kan finne på rundt omkring. Det bidrar til å skape et flott engasjement og glede rundt det å komme på kontoret. Når det er på plass har vi den riktige kulturen. Da kan vi være innovative og løsningsorienterte, sier hun.

Hammerdalen LL2
Hammerdalen er definert som et kompetanseknutepunkt i Larvik kommune.

Infrastrukturen er alfa og omega

Poul Erik Hoffmann leder et annet framgangsrikt techselskap i Hammerdalen. Alås er markedsledende i Norge på alkolås, som hindrer at folk kjører i beruset tilstand. Fra 1. januar 2024 er produktet lovpålagt på alt av buss og minibuss.

Etter oppstarten i Larvik i 2017 ble bedriften kjøpt opp tre år senere av Breathablok, med hovedkontor i Storbritannia. De senere årene har Alås blitt kåret til Gaselle-bedrift i Dagens Næringslivs kåring av landets mest framgangsrike bedrifter.

– Gjennom dem klarer vi å distribuere alkolås til 42 land, som straks blir til 44, sier Hoffmann.

Alås, Reen Og Avonova. Nora Sørsdahl, Øyvind Stokstad Og Poul Erik Hoffmann 6
Slik er uteplassen i kantina i 6. etasje på Sanden 1 - der Poul Erik Hoffmann og Alås holder til.

Han er selv Larvik-gutt, og er glad for å være en del av kompetansemiljøet i Hammerdalen i egen hjemby.

– Infrastrukturen er alfa og omega for oss, og vi ligger veldig godt til her. Du kan enkelt komme deg hit, vi har nærhet til flyplass, kort vei til Oslo og vi kan hive oss på båten over til Danmark. Uansett hvor du skal, om det er nord eller sør, har vi det meste av Sentral-Norge innenfor en rekkevidde på tre timer i bil, sier han.

Han peker også på at man i Larvik kan få store eiendommer for en rimelig penge, sammenlignet med Oslo og andre storbyer. Øyvind Stokstad i Avonova er inne på noe av det samme: 

– En liten by som Larvik har veldig mye å tilby. Du får en litt annen nærhet til både arbeidsmiljøet og folkene. Larvik er ganske internasjonalt med flyplass like i nærheten, båt til Europa og E18. Verden blir også såpass liten i det digitale at man ikke er like avhengig av å være i en stor by. Veien inn til Oslo er også kort når du må dit. Vi har heller ikke hatt problemer med å finne kompetanse i Larvik. Her finnes det dyktige og fantastiske folk, sier han. 

Alås, Reen Og Avonova. Nora Sørsdahl, Øyvind Stokstad Og Poul Erik Hoffmann 9
Alås, Reen Og Avonova. Nora Sørsdahl, Øyvind Stokstad Og Poul Erik Hoffmann

Topp moderne næringsbygg snart ferdig

Fritzøe Eiendom satser stort i Hammerdalen, ikke minst gjennom et topp moderne næringsbygg som står klart ved årsskiftet. 

Poul Erik Hoffmann roser utleieren: 

– De gjør virkelig mye hele tiden for å bli bedre. Nå bygger de et helt nytt næringsbygg i Hammerdalen, og det ser ut som det funker. Lokalene fylles opp og folk har lyst til å være her. Det er masse spennende techselskaper og etablerte selskaper som har flyttet hit for å være en del av det urbane miljøet man kan oppleve i Larvik. Jeg føler ting begynner å skje her. Jeg har også inntrykk av at utleier har fokus på samholdet her: folk skal bruke alt som er i Hammerdalen. Ikke bare næringslokalene, men restauranter, barer og så videre. Det er positivt, sier han. 

Saga Hammerdalen 4
Saga blir Norges første kontorbygg som er BREEAM-sertifisert med 6.0-versjonen. Det betyr en veldig høy miljøambisjon for bygget, sier markeds- og utviklingsdirektør Linda Brathagen i Fritzøe Eiendom.

400 mennesker får sin nye arbeidsplass når Larviks råeste kontorbygg - SAGA - står ferdig mot slutten av året. Selv om bygget nærmer seg fulltegnet, beregner Fritzøe Eiendom at de fortsatt har rundt 5000 tilgjengelige kvadratmeter for næring i Hammerdalen.

– Vi får Norges første kontorbygg som er BREEAM-sertifisert med 6.0-versjonen. Det betyr en veldig høy miljøambisjon for bygget, sier markeds- og utviklingsdirektør Linda Brathagen i Fritzøe Eiendom.

Lokalene skal kunne brukes hele dagen

Som utleier er de svært opptatt av å gi leietakerne så god drahjelp som mulig gjennom utvikle hele området. De sørger også for å låne ut ting som hybler, elsykler og kajakker til leietakerne sine, arrangere leietakerfester og lage et fellesskap for de rundt 70 virksomhetene og 1200 ansatte som holder til i Hammerdalen. 

Saga Hammerdalen 2
Saga Hammerdalen 3
Saga Hammerdalen

– Vi jobber med kontorer på samme måte som med leiligheter. I våre bygg er vi opptatt av å gi noe mer tilbake til leietakeren enn bare en arbeidsplass. Lokalene skal kunne brukes resten av dagen, leies til private fester, arrangementer og lignende. Det skal være gode spisemuligheter, kantina skal være moderne, sunn og næringsrik, slik at det blir en skikkelig pause midt på dagen. Uteområdene skal også legge til rette for trivsel, sier Brathagen. 

– Vi prøver å strekke oss langt for å imøtekomme behovene. Vi har årlige leietakerundersøkelser, der vi ligger helt i toppen nasjonalt på leietakertilfredshet. Vi tar mål av oss om å være blant de beste i bransjen. 

Fritzoe Eiendom Juni 2022 010 LOW REZ
Linda Brathagen i Fritzøe Eiendom.

Url format not supported.