Trivselen var på vei ned. Da flyttet NHO-lederen hele kontoret til Larvik

Trivselen var på vei ned. Da flyttet NHO-lederen hele kontoret til Larvik

De har sittet spredt på hver sin tue i Nøtterøy, Horten, Sandefjord, Heistad og Vrådal/Larvik og kjent litt på ensomheten. Nå skal de fem ansatte i NHO Vestfold og Telemark samles oftere i arbeidshverdagen - og da ble midtpunktet Larvik den naturlige møteplassen.

– På fjorårets medarbeiderundersøkelse så vi at trivselen var litt nedadgående, sier Kristin Saga.

Hun understreker at resultatene ikke var alarmerende, men mer i retning av «en liten dupp». Signalet tok hun uansett på alvor.

NHO Vestfold Og Telemark, Kristin Saga Med Ansatte 38 (1)
Kjetil Tidemand, Helene Naper og Kristin Saga er strålende fornøyde med å ha fått Festiviteten som sin nye base. Ytterligere to medarbeidere var ute i felt da de nye lokalene ble innviet onsdag.
Nysgjerrig på kontorlokaler i Larvik? Vi hjelper deg her!

– Da var det min oppgave som leder å finne ut hvorfor. Vi i NHO Vestfold og Telemark er på veien nesten hele tida, som er ganske naturlig når vi skal være rundt i alle 23 kommunene og har bedrifter overalt. Men det som kom fram i fjor høst var at vi må se hverandre litt, være sammen og ha litt sosialt samvær. Vi må møtes til en morgenkaffe, så vi kan få følelsen av å være det gode teamet vi er før vi spres over hele fylket, sier Saga. 

Ektemannen lanserte forslaget

Fram til nå har avdelingen på fem hatt sitt tilholdssted i Powerhouse Telemark i Porsgrunn. Kristin Saga er nøye med å understreke at det ikke var noe som helst galt med det stedet. 

– Snarere tvert imot, forsikrer hun. 

Jeg kjente at vi hadde veldig lyst til å være i en by, nær toget, og nær et knutepunkt hvor det er litt liv og røre.

— Kristin Saga, regiondirektør NHO Vestfold og Telemark

Men tirsdag denne uka flyttet NHO Vestfold og Telemark inn i ærverdige Festiveten på Storgata i Larvik, som blir den faste basen framover. Hjemmekontor fire dager i uka vil i langt større grad bli erstattet av fysisk oppmøte - i hvert fall de første par timene av arbeidsdagen.

NHO Vestfold Og Telemark, Kristin Saga Med Ansatte 3
NHO Vestfold Og Telemark, Kristin Saga Med Ansatte 6
NHO Vestfold Og Telemark, Kristin Saga Med Ansatte 5

– Jeg kjente at vi hadde veldig lyst til å være i en by, nær toget, og nær et knutepunkt hvor det er litt liv og røre. Jeg var sikker på at Festiviteten var full, men da jeg tok kontakt med Jostein Liverød (daglig leder i Alfa Eiendom) viste det seg at det fortsatt var ledig plass. Kontoret oppe sto bare og ventet på oss, sier Saga. 

Hun røper at det var ektemannen som lanserte forslaget om Larvik, i forbindelse med den nedadgående trivselstrenden på medarbeiderundersøkelsen.  

– Mannen min sa «hvorfor flytter dere ikke kontoret til Larvik? Det er et naturlig midtpunkt». Og det har han helt rett i. Det er en grunn til at vi har de regionale årskonferansene våre på Farris Bad, fordi Larvik er et naturlig midtpunkt. 

– Mannen din er kanskje fra Larvik…? 

NHO Vestfold Og Telemark, Kristin Saga Med Ansatte 28
Selv om NHO også vurderte andre lokasjoner, for eksempel det nye næringsbygget som snart står klart i Hammerdalen, falt Kristin Saga for Festivitetens sjel og historiske sus. – Det er noe med å gå inn i sånt gammelt bygg. Og ekstra kult at Thore Liverød har bevart det for ettertiden, som en privat aktør og investor. Det er kult å heie på det også, sier Saga.

– Nei, mannen min har vokst opp i Hvittingfoss og bor nå i Sandefjord sammen med meg! Så det handler ikke om at han har et spesielt forhold til Larvik. Men med bakgrunn som revisor og partner i Deloitte har han en rasjonell måte å se verden på, som utfyller min litt mer følelsesmessige innfallsvinkel. Og hans rasjonelle hode hadde helt rett i denne saken, sier Saga og humrer godt. 

Slipper fire dager på hjemmekontor

På innvielsesdagen i Festiviteten hadde hun med seg medarbeiderne Kjetil Tidemandsen og Helene Naper. Førstnevnte bor på Nøtterøy, men er opprinnelig fra Vadsø i Finnmark og beskriver pendlingen til Larvik som en «liten tur til kontoret». 

NHO Vestfold Og Telemark, Kristin Saga Med Ansatte 22
Kjetil Tidemand må raskt få inn på autopilot at han må dukke når han tar trappa opp til sitt nye kontor.

– Der jeg kommer fra er det 25 mil til midtpunktet, så for min del er det bare inspirerende å kvikne til på veien til kontoret her, og se medlemsbedrifter på rekke og rad når jeg kommer inn i Larvik og på Festiviteten. Det er noe jeg vil glede meg til hver dag, sier han. 

Helene Naper er oppvokst i Larvik, men solgte for tre år siden huset på Gon og flyttet til Vrådal i Telemark. Samtidig kjøpte hun og mannen en leilighet i Larvik som sekundærbolig.  

– Det å kunne få et kontorfellesskap med andre og treffe andre mennesker til lunsj gleder jeg meg veldig til. Det blir et ensomt og stusselig liv å sitte og titte inn i den skjermen, selv om det er andre mennesker inni der, sier hun. 

Store prosjekter løfter Larvik

Varaordfører i Larvik kommune, Gina Johnsen, var til stede i Festiviteten da NHO innviet sine nye lokaler. 

NHO Vestfold Og Telemark, Kristin Saga Med Ansatte 14
Varaordfører i Larvik, Gina Johnsen, ønsket NHO Vestfold og Telemark velkommen til byen.

– Se hva som kan skje når næringslivet får komme til. Festiviteten er et fantastisk eksempel på det. Det har vært en transformasjon som beriker byen vår. Ser vi det i en større sammenheng, så kan vi se videre over gata til Grandkvartalet og huske all diskusjonen og alle kontroversene det utløste - og se hva vi står med nå. Det er fantastisk å se, og det løfter oss som bykommune, sa hun. 

Og ramset opp noen av Larviks fortrinn, som skal utnyttes enda mer i årene som kommer. 

– Vi er veldig sentrale, og ligger «nesevis» til i regionen. Vi er kjempeglade for at dere etablerer kontor her. Vi er veldig opptatt av næringslivet og ønsker god dialog. Med denne etableringen håper vi det blir enda lettere for næringslivet i Larvik å ha dialog med NHO sentralt, og at det blir noen fine synergieffekter.

NHO Vestfold Og Telemark, Kristin Saga Med Ansatte 39
Togstasjonen er bare 50 meter unna Festiviteten, noe som passer NHO som hånd i hanske.

Fasiliteter i umiddelbar nærhet

Kristin Saga svarer slik på spørsmål om hva som blir det beste med å ha Festiviteten som fast base framover: 

– Det er perfekt at vi ligger 50 meter fra togstasjonen. Det kler oss å ta toget mer, og nå kan vi gjøre det enda oftere, eller folk kan komme med toget når vi inviterer til oss. Og så ligger vi rett ved to fantastiske hoteller og flere restauranter av høy kvalitet. Skulle vi trenge noe ekstra møterom er det 20 meter til Grand hotell. 

– Og så er det den store salen oppe. Den tar vi i bruk allerede 19. juni, da vi skal lage et morgenarrangement for privateide norske bedrifter. Der skal vi løfte viktigheten av at norske eiere investerer og skaffer arbeidsplasser og verdier. Akkurat slik det er blitt gjort her på Festiviteten, sier Kristin Saga. 

NHO Vestfold Og Telemark, Kristin Saga Med Ansatte 21
NHO Vestfold Og Telemark, Kristin Saga Med Ansatte 17
NHO Vestfold Og Telemark, Kristin Saga Med Ansatte 19