En småby i byen

En by i byen

Hammerdalen i Larvik er som en fortettet småby i byen. – Her pulserer hverdagsliv og næringsliv om hverandre, sier Linda Brathagen, markeds- og utviklingsdirektør i Fritzøe Eiendom.

Hammerdalen er definert som et kompetanseknutepunkt i Larvik kommune og byr på et stort mangfold av muligheter innen arbeid, bolig, utdanning og fritid. 

– Beliggenheten midt i en pulserende region, med nærhet til E18 og god tilgang til kollektivtransport, gjør dette til en attraktiv møteplass for både næringsliv og innbyggere, sier Brathagen. 

Bredt spekter

I dag rommer Hammerdalen drøyt 70 bedrifter og 1000 arbeidsplasser innen et bredt spekter av virksomheter.

Fritzøe Eiendom, som er eier og utbygger, er opptatt av at det skal være en god miks mellom arbeidsplasser, boliger og kulturtilbud. Her er det puls hele døgnet, med butikker, kafeer og restauranter, kulturhus med kino og galleri innenfor en liten radius. 

– Målet er å tilby en sømløs, enkel og praktisk hverdag både for innbyggere og bedrifter, blant annet med tannlege, lege, frisør, apotek og ulike butikker i umiddelbar nærhet. Hammerdalen er som en egen bydel i byen, og den vokser, sier Brathagen.

Det planlegges for betydelig tilvekst av både kontorfasiliteter og boliger her de neste årene. Våren 2023 vil 64 nye boenheter stå klar, med et utviklingspotensial på totalt 1600 leiligheter og 60 000 kvadratmeter med kontorlokaler.

Fritzoe Eiendom Juni 2022 010 LOW REZ
PULS HELE DØGNET: Fritzøe Eiendom er opptatt av at det skal være en god miks mellom arbeidsplasser, boliger og kulturtilbud i Hammerdalen.

Miljøfokus og sosial profil

Larviks første BREEAM-sertifiserte bygg, Saggården, er nå under oppføring i Hammerdalen, et kontorbygg på 10 000 kvadratmeter som skal stå ferdig i 2024.

– Både dette bygget og den øvrige bygningsmassen på området forsynes med miljøvennlig grønn energi fra vårt eget fjernkraftanlegg. Fokus på miljø og bærekraft er en selvfølge i dag, og noe vi har stort fokus på, forteller Brathagen.

Miljø- og bærekraftsfokuset innebærer også tilgang til felles kurs- og møtefasiliteter, egen elbil-pool, utleie av sykler, kajakker, hotellrom og hybler. Mot slutten av 2022 lanserer vi en egen Hammerdal-app.

— Linda Brathagen, Fritzøe Eiendom

Miljø- og bærekraftsfokuset innebærer også tilgang til felles kurs- og møtefasiliteter, egen elbil-pool, utleie av sykler, kajakker, hotellrom og hybler. I slutten av 2022 lanseres en egen Hammerdal-app som vil gjøre det enda enklere å benytte seg av servicetilbudet, som i sin helhet kan bestilles via appen.

Fritzøe Eiendom, som selv drifter området, har i tillegg som mål å skape trygge, gode møteplasser for et integrert arbeidsliv. Det gjør de blant annet ved aktivt å bidra til sosial bærekraft gjennom samarbeid med bedrifter som jobber med arbeidsinkludering.

Firmaer I Hammerdalen
Hammerdalen huser i dag ca 70 bedrifter og 1000 arbeidsplasser innen et bredt spekter av virksomheter.

Stort regionalt arbeidsliv

Larvik er midt i kjernen av et stort regionalt arbeidsliv, med Grenlandsbyene Skien og Porsgrunn samt Vestfoldbyene Sandefjord og Tønsberg en halvtimes kjøretur unna. I tillegg viser undersøkelser at arbeidstakermassen i regionen er lojal – og i vekst.

 – Bedrifter og folk som etablerer seg her, blir i stor grad værende. Kostnaden for bedrifter som vil etablere seg er lavere her enn for eksempel i Oslo, poengterer Brathagen. Hun legger til områdets lange industrihistorie og egenart er tatt vare på.

1 1
Cafe Sliperiet har blitt et nasjonalt foregangsprosjekt for tilrettelagt arbeid og arbeidstrening. Etablert gjennom et samarbeid mellom Larvik kommune, iVekst og Fritzøe Eiendom.

– Lokalene har særpreg og er stilige, noe vi vet at flere av våre leietakere bruker som en attraktaksjonsfaktor for nye medarbeidere. Et godt arbeidsliv handler imidlertid om hele livet, ikke bare timene du tilbringer på jobb, påpeker Brathagen og legger til: 

– Larvik har både småbypulsen og mange av storbyens fasiliteter. Sammenliknet med de større byene er dessuten boligmarkedet gunstig, og det er kort vei til det meste, også til natur og fritidsmuligheter. Det pulserende næringslivet kombinert med andre fasiliteter gjør at Hammerdalen har det som trengs for et godt hverdagsliv både profesjonelt og privat.

Daglig leder i PV arkitekter, Ida Garvik Villadsen (37), kunne ikke tenkt seg en bedre lokasjon for bedriften enn Hammerdalen.