De gjorde Larvik mer attraktivt i 2024 - nå kan du stemme fram din kandidat

De gjorde Larvik mer attraktivt i 2024 - nå kan du stemme fram din kandidat

2024 var året da torget i Larvik bokstavelig talt blomstret mer enn på lenge, Grandkvartalet sjøsatte en rekke nye satsinger, Vestfolds råeste kontorbygg ble innviet og lokale gründere vant prestisjefylte kåringer. Nå kan du være med og stemme fram den personen, eller virksomheten, som du mener har gjort aller mest for Larviks attraksjonskraft i 2024. 

Larvik Leverer ønsker å framheve noen av disse menneskene - som legger ned en ekstra innsats for å gjøre byen vår så attraktiv som mulig både for de som allerede bor her, som kommer hit på besøk eller som vurderer å flytte hit.

Mange kunne vært nevnt, men vi har nominert sju gode kandidater som utvilsomt har gjort seg fortjent til å være i finaleheatet. Les gjerne begrunnelsen for hver enkelt kandidat - og gi din stemme!

Avstemningen vil pågå fram til nyttårsaften, før vinneren offentliggjøres tidlig på nyåret.

Her er de nominerte - i tilfeldig rekkefølge.

Larvik By Foran Stavernfestivalen 3
IMG 9706
Hungry Heart 2
Hungry Heart Nye Lokaler

Oda Brandsæter Karlsen og Christian Hestenes

Daglig leder Hungry Heart og eiendomsutvikler/gårdeier

Det ble kalt en «gamechanger» for torget i Larvik da Hungry Heart og Skog blomsterverksted i våres flyttet de rundt 100 meterne fra passasjen, og inn i større lokaler i bygget der Husfliden tidligere holdt til.

Det skjedde etter et initiativ fra eiendomsutvikler Christian Hestenes - og Hungry Heart og Oda Brandsæter Karlsen tente på ideen!

En gamechanger har det definitivt blitt. 2024 var året der det plutselig sydet av liv på torget i Larvik også på helt ordinære ukedager, der vi fikk beviset på at det er mulig å få oppleve et urbant kaféliv også her i byen og der det ble mulig å ta seg et glass på uteserveringen i sentrum av Larvik. Og selv om lange køer og kamp om bordene er noe folk gjerne vil slippe, var det nærmest kjærkomment å kunne få oppleve noe slikt i en by som lenge har savnet en god møteplass i sentrum.   

Anne Ødegaarden Bjørstad
Nattåpent Larvik By 2
Nattåpent Larvik By

Anne Ødegaarden Bjørstad 

Daglig leder for Larvik by

Startet i jobben for cirka halvannet år siden. Med utømmelig energi og stå-på-vilje har hun lyktes med å skape en skikkelig fellesskapsfølelse blant næringsdrivende og gårdeiere i Larvik by.

Medlemsveksten i Larvik by har vært formidabel det siste året, og Ødegaarden Bjørstad er ute og prater med dem alle. Larvik by er også svært synlige og tilstedeværende i sosiale medier, mye takket være innsatsen fra den daglige lederen. Gode arrangementer og konsepter i kombinasjon med gjennomføringskraft har gitt hele sentrum et stort løft.

«En brobygger» og «har fått alle til å tro på Larvik by» er to av de flotte tilbakemeldingene vi har fått fra aktører i sentrum om Ødegaarden Bjørstads betydning. Styreleder i Larvik by, Gillian Hockly, sier det slik:

– Anne har en 80 prosent stilling, men leverer en 150 prosent jobb.

Ola Kinserdal, Giancarlo Motterlini Og Lilly Skow Røed
Bytt Bakeri Grandkvartalet 2
Henrik Falkensten Og Ola Kinserdal 10

Grandkvartalet 

Aktiviteten i Grandkvartalet har vært stor i 2024: Majas har åpnet eget surdeigsbakeri, mens øvrige butikklokaler er fylt opp av butikker som NovaSolo, Fruene på Landet, Ljosland og The Hair. Aller mest oppmerksomhet og synlighet får derimot Restauranthuset Grandkvartalet - som består av Pieno, Attrå og Àst.

Sistnevnte har komplettert restaurantsatsingen og åpnet i toppetasjen tidligere i høst. Attrå har på kort tid bygget seg opp til å bli en matattraksjon både for byens innbyggere, og for matelskere i mange andre byer.

Restauranten har også fått en knallanmeldelse i det store, internasjonale mat- og vinmagasinet Falstaff. Kjøkkensjefene Henrik Falkensten og Ola Kinserdal er ansiktet utad for den ambisiøse satsingen på matopplevelser i Larvik - og har også inngått et samarbeid med lokale bønder om de beste råvarene.

I kulissene for restaurantsatsingen finner man også daglig leder Lilly Skow Røed og styreleder Andreas Nilsson - som også er sterkt involvert når det gjelder hotelldrift og næringsvirksomhet i Grandkvartalet.

DSCF8140
DSCF8166
DSCF8206

Åkerkvinnene

Ingunn Anvik (Ingunns hage), Camilla Anvik (Skjærgårdshagen), Astrid Bjørnsen (Kryssgaarden), Sølvi Anvik (Grønn Glede), Guro Rimstad (Lillavendel) og Marthe Hillestad (Søndre Grevle).

Mellom Stavern og Helgeroa finner du Åkervinnene som «pæler på ei snor». Seks kvinner med seks ulike gårdsbutikker innen landbruk og hage, som sammen har vunnet gründerpriser og høstet anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. Åkerkvinnene er en merkevare som legges merke til og snakkes om langt utenfor Larviks grenser.

I fjor mottok de bedriftsutviklingsprisen av Innovasjon Norge i Vestfold og Telemark, og var senere blant de tre finalistene i den nasjonale kåringen. Prisdrysset har fortsatt i 2024, der Åkervinnene blant annet har hentet hjem prisen for «årets EMIL».

«EMIL står for Entusiasme, Motivasjon, Idèer og Lagspill og årets vinner oppfyller alle kriterier til fulle.», het det blant annet i begrunnelsen.

Camilla Anvik, som driver Skjærgårdshagen, vant også publikumsprisen under gründeruka Vestfold og Telemark i høst.

Saga Hammerdalen 2
Fritzøe Eiendom (1)
Saga Hammerdalen 12
Saga Hammerdalen 10
Saga Hammerdalen 14

Fritzøe Eiendom 

I slutten av november flyttet de første leietakerne inn det som ikke bare er det råeste kontorbygget i Larvik, men også i hele Vestfold - SAGA. Bygget er et av de første i Norge som har oppnådd nivået BREEAM Excellent, som er det nest høyeste av fem nivåer for miljøsertifisering i Norge.  

Fritzøe Eiendom er utleier for rundt 70 ulike virksomheter i Hammerdalen, med nærmere 1500 ansatte til sammen. Høsten 2024 gikk de helt til topps i den største kundetilfredsundersøkelsen for eiendomsbransjen i Norge. Fritzøe Eiendom vant kategorien «mindre utleiere» - altså de med under 200 leietakere - foran J.B. Ugland Eiendom i Grimstad og Ticon Eiendom fra Drammen.

«Fritzøe Eiendom er en drivkraft og motor i det å utvikle en bydel, Hammerdalen. Det er utrolig gøy for oss leietakere å være med på den transformasjonen som skjer i Hammerdalen», var en av tilbakemeldingene i undersøkelsen. 

Ingerid Heggelund Kandidat 7
Ingerid Heggelund Kandidat 3
Ingerid Heggelund Kandidat 4
Herregårdshagen

Ingerid Heggelund

Prosjektutvikler, Larvik kommune

Bosatt i Porsgrunn, men med hjerte for Larvik. Ikke bare har hun sørget for «Narvesen»-kioskene og lysbuene/paviljongen som utgjør hjertet av det vakre julemarkedet på torget i Larvik: prosjektutvikler Ingerid Heggelund har også svart belte i å søke eksterne midler - og sikret nylig ni nye millioner kroner til Akantus-prosjektet og Herregårdshagen.

Heggelund er en motor i å drive fram byutviklingen i Larvik gjennom sin kreativitet og gjennomføringsevne. «En racer til å finne på ting og til å finne løsninger», er blant skussmålene fra dem som kjenner henne. Jakten på julelenka, som har vært en suksess i Østlands-Posten i desember, er også et resultat av et av Heggelunds mange påfunn.

I løpet av året har Ingerid Heggelund vært pådriveren inn mot den europeiske arkitektkonkurransen Europan, der oppdraget var å finne en løsning som binder sammen sentrum med Indre havn. Larvik var den norske byen som fikk inn aller flest forslag fra arkitektene. Men hun bryr seg også om de litt mindre tingene - som da hun ble observert i Indre havn denne sommeren mens hun vannet blomstene.

Nerdrum Museet
Nerdrum 2
IMG 3459
437A8388
Nokkeloverlevering 3 1 Small

Nerdrum museum

Køen sto cirka hundre meter på utsiden da Nerdrum museum åpnet dørene 6. april i år. Siden den gang har nærmere 17 000 mennesker besøkt kunstutstillingen til Odd Nerdrum i det ærverdige Pipehuset på Agnes i Stavern, som tidligere var en fyrstikkfabrikk.

Markedsansvarlig i Sjøparken, Cecilie Sanden, snakker om «før» og et «etter» Nerdrum-museet i Sjøparken.

– Det har vært en sann glede med museumsetableringen og Havfuglen Café, og fantastiske mennesker å jobbe med. Det er også fint å høre flere butikker i Stavern snakke om at de har merket effekten av museet. Det har kommet busslaster med mennesker, sier hun.

Direktør for Nerdrum Museum, Martin Romberg, sier besøkstallene i åpningsåret har vært over all forventning.

– Vi hadde budsjettert med 5000, og har nå 17 000. Det er ikke så mange håndfaste turistattraksjoner i Vestfold generelt, og derfor er det gledelig at dette har fungert så godt. Ikke minst når man tar med i betraktningen at dette er et svært og pågående utbyggingsområde. Det framtidige potensialet er høyt, sier han.